کندرومالاسی (درد قدام زانو)

کندرومالاسی (درد قدام زانو)
یکی از مشکلات_شایع در ناحیه زانو، نرمی_غضروف_کشکک_زانو است که به اسم کندرومالاسی یا سندرم_زانوی_دونده (runner’s_knee) همان نرم شدن #غضروف_استخوان_کشکک است.اگرچه در بسیاری از موارد علت اصلی این بیماری مشخص نیست، ولی ضربه‌های قبلی به مفصل زانو و استخوان کشکک در ایجاد آن موثرند. همچنین حرکت نامتعادل کشکک روی مفصل زانو به علت رفتار نامناسب با زانو در حین فعالیتهای_بدنی یا ورزشی است بدیل ضربه یا ضعف عضلات ران است. بیماری طی زمان پیش‌رونده بوده و معمولاً در مراحل پایانی، آرتروز_کشککی-رانی ایجاد می‌کند.
علائم :از نکات قابل توجه در کندرومالاسی کشکک این است که گاهی بیمار از درد در بالای کشکک زانو شاکیست که نشانه شروع خوردگی و ترک غضروف است ولی اغلب درد شدید در زیر کشکک بیمار را آزار می دهد که نشانه مزمن شدن بیماریست.
در هنگام بالا و پایین رفتن از پله ناحیه قدام زانو دردناک است و در حالت نشستن طولانی، درد شدیدی در هنگام بلند شدن و شروع حرکت در قدام زانو خواد بود که باعث لنگش در حیتن راه رفتن در دقایق اولیه می شود.
شیوع کندرومالاسی_کشکک بیشتر در جوانان به خصوص دختران جوان دیده می‌شود.در اکثر موارد بیمار یک دختر ۱۵تا ۱۸ ساله است.در این بیماری غضروف_کشکک نرم و به تدریج تکه تکه می‌شود.
نشانهها :-زمانی که بیماری پیشرفت کرد در بررسی با پرتو ایکس، تغییرات تخریبی سطح مفصل کشککی-رانی مشخص می‌شود.این تغییرات گاهی با ایجاد استخوان‌سازی (استئوفیت) در کناره‌های استخوان کشکک همراه است.
درمان شامل موارد ذیل است:
-زمانی که درد بیمار زیاد باشد استراحت و یخ گذاری کمک کننده‌است
-استفاده از داروهای ضدالتهابی با نظر متخصص ارتوپدی جهت کاهش درد

-فیزیوتراپی تخصصی در جهت کاهش درد: استفاده از استبمولاتورها مانند #تنس #اینترفرنشیال #لیزرترامی #سوزن_خشک #مگنت #تکارتراپی و….. که البته براساس تشخیص فیزیوتراپیست استفاده خواهند شد.2_ کاهش التهاب و ادم: اولتراسوند بصورت فونوفروزیس 3_تقویت ماهیچه چهارسر ران با ورزشهای ایزومتریک جهت تنظیم یک برنامه درمانی منظم با توجه به شرایط بیمار. در صورت انجام‌تمرینات تقویتی و کششی های عضلات اطراف زانو خصوصا عضله چهارسر ران ،به صورت منظم به میزان قابل توجهی از اینکونه دردها جلوگیری کرد و‌حتی در صورت داشتن زانو-درد به مقدار قابل توجهی ، مشکلات را بهبود بخشیم، هر چند که باید انجام این حرکات_اصلاحی برای تقویت_عضله_چهارسر_زانو باید با سبک زندگی و تناسب اندام شما سازگار باشد و باعث ایجاد درد بیشتر در نواحی درگیر دیگر نشود. مثلا انحام تمرینات برای فردی که گودی_کمر و با کمر_درد دارد با یه فردی بدون این مشکلات متفاوت است. بهترین و ساده ترین تمرین ، به منظور تقویت_عضله_کوادر تمرینات ایزومتریک و کششی در وضعیت خوابیده نشسته و ایستاده می باشد.
4_ کشش عضله همسترینگ و دوقلو پشت ساق پا
5_ اصلیترین قضیه برای پیشرفت در درمان: کنترل ADLبیمار که همان استایل زندگی و کار است مانند : وادار کردن ببیمار در استفاده از توالت فرنگی ، پیاده روی در سطح صاف به عنوان ورزش روزانه حداقل روزی نیم ساعت ، ایستادن طولانی مدت به هیچعنوان نداشته باشند و کنترل وزن بدن……
در صورت داشتن درد در قدام زانو، توصیه می شود حتما به کیلینیک ما مراجعه کنید تا توسط فیزیوتراپیست با تجربه ما ،تست مخصوص انجام شود و بدون هیچگونه عکس یا ام آرآی ، متوجه شوید شما مبتلا به این بیماری هستید یا نه…..

-دقت در فعالیت‌های روزمره جهت پیشگیری و کاهش درد.بیمار باید از فعالیت‌هایی که منجر به تشدید درد می‌شود خودداری کند (مثلاً پرهیز از فعالیت‌های جهشی، دو زانو و چهار زانو نشستن و بالا و پایین رفتن زیاد یا سریع از پلکان )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *