فیزیوتراپی لگن

laaagaaan

فیزیوتراپی لگن شامل درمان دو گروه مردان و زنان با بی اختیاری و یا درد در ناحیه لگنی می باشد، که شامل شکم، باسن‌ها، کف لگن، دنبالچه، آلات تناسلی و مقعد می باشد. عضلات کف لگن از استخوان پوبیس تا استخوان دنبالچه کشیده شده است و مثانه، روده ها و پیشابراه را نگاه می دارد، ممکن است در اثر افزایش سن، ضربه و یا جراحی‌های این ناحیه دچارضعف، سفتی و یا اسپاسم شوند.

علائم بیمار شامل بی‌اختیاری ادرار و یا مدفوع با سرفه، عطسه و یا در حین ورزش و همچنین دردهای ناحیه لگن باشد. درمان‌های فیزیوتراپی در اختلالات کف لگن شامل دستگاه بیوفیدبک برای بازآموزی عضلات کف لگن، استفاده از تکنیک‌های درمان‌ دستی، تکنیک‌های ریلکسیشن، آموزش تمرینات تقویتی برای عضلات ضعیف و کششی برای عضلات سفت این ناحیه می‌باشد.

فیزیوتراپی ناحیه لگن در کلینیک تخصصی توان نوین با توجه به تجربه چندین ساله‌ی تیم تخصصی توان نوین با اساتید محترم فوق تخصص هیپ نظیر دکتر حسین زاده و دکتر قریشی به طور کامل و طبق علم امروز انجام می‌شود.

درمان ناحیه لگن

یکی از درمان‌های اساسی، درمان دستی یا منوآل تراپی است. مانورهای دستی منجر به افزایش جریان خون، کاهش اسپاسم عضلانی، افزایش انعطاف پذیری، افزایش سرعت ترمیم و تسریع روند بازسازی بافت می شود. با اتخاذ این روش‌ها، بهبودی بیمار سرعت گرفته و گذشته از آن، در دراز مدت پایداری بیشتری خواهد داشت.

همچنین از تشکیل بافت‌های اضافه فیبروزی در درون عضله صدمه دیده که با عنوان بافت اسکار شناخته می‌شود هم پیشگیری می‌کند. همسو با این درمان‌ها تجویز ورزش درمانی هم بسیار مفید است. ورزش‌های درمانی مناسب، به کسب مجدد قدرت و تحمل عضلانی کمک می کنند. ورزش‌های ایزومتریک معمولا انتخاب نخست برای شروع تمرین درمانی هستند.

hip

lagan5 1

فواید فیزیوتراپی

در بعضی از اوقات فرد دچار درد در ناحیه لگن خود می شود و ممکن است این درد لگن برای او غیر قابل تحمل باشد و او را دچار اختلال در کارهای روزمره‌اش کند. حال این درد در ناحیه لگن فرد می تواند به دلیل سن فرد و یا تصادف و اتفاق ناگهانی که برای فرد رخ می دهد و یا آرتروز و … باشد.

برای درمان درد لگن و فیزیوترای لگن باید به مراکز فیزیوتراپی مراجعه نمود زیرا اگر که این درد شدید شود منجربه جراحی لگن و تعویض مفصل لگن می شود. می دانیم که عضلات کف لگن ممکن است با افزایش سن در فرد ضعیف تر شوند.

زایمان یکی از عواملی است که موجب ضعف این عضلات می شود. در صورت ضعف عضلات کف لگن بیمار علائمی همچون بی‌اختیاری ادرار در حین سرفه، عطسه، بلند کردن اجسام سنگین و فعالیت های شدید جسمی، ناتوانی در کنترل گازهای روده ای و مقاربت های دردناک دارد. حال برای بهبود این شرایط بعد از زایمان با یکسری از ورزش ها و فیزیوتراپی ها تحت نظر پزشک معالج جلوی این اتفاق ها در فرد گرفته شود.

بیماری‌های شایع در ناحیه لگن که می توانند به این مرکز مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرند شامل

 نیمه در رفتگی های لگن Hip Subluxation

 شکستگی های ناحیه لگن و درد و محدویت، ناتوانی ناشی از عمل جراحی یا کشش درمانی

 دررفتگی های ناحیه لگن

 سندرم پریفرمیس

 ضعف عضلات اطراف لگن

  کشیدگی عضلات اطراف و تاندون و لیگامان ها به دنبال ورزش حرفه ای

  بورسیت ساب تروکانتریک

  تعویض مفصل هیپ و بازتوانی مورد نیاز به دنبال آن

  نکروز سر استخوان فمور

  استئوآرتریت یا همان آرتروز مفصل لگن

هزینه ی فیزیوتراپی ناحیه لگن

هزینه ی فیزیوتراپی ناحیه لگن طبق تعرفه های بیمه و بصورت جلسه ای دریافت خواهد شد.